23948sdkhjf

Välkommen till årets möte!

Årets upplaga av Lyckad Läkemedelsutveckling fokuserar på nya tekniker och metoder, men heldagsseminariet tar även upp frågor som hur de ökade kraven på öppenhet kring kliniska prövningar påverkar företagen.
Om man ska tro Anders Ekblom, chef för Astrazenecas Science and Technology Office, är det först nu som den genetiska revolutionen egentligen sker. Det är också först nu som all ny information påverkar hur nya läkemedel forskas fram . Samtidigt ställer han sig frågande till om det kan effektivisera läkemedelsutvecklingen. Enligt Anders Ekblom beror det till stor del på hur de regulatoriska myndigheterna väljer att förhålla sig till den nya kunskapen.

Att det i sig är en utmaning bekräftar Christian Schneider som är ordförande för CAT, den kommitté inom EMA som bedömer nya avancerade terapier som till exempel genterapi och stamcellsterapier. De sitter redan i dag med framtidens utmaningar eftersom de bedömer terapier för mycket små patientgrupper, terapierna som samtidigt är riskfyllda eftersom de ofta är helt oprövade. Christian Schneiders resonemang kring hur de som myndighet bör arbeta kan med andra ord ge en hint om hur EMA och andra regulatoriska myndigheter kommer att arbeta med alla behandlingar i framtiden.

Den 30 maj talar både Anders Ekblom och Christian Schneider på årets upplaga av Lyckad Läkemedelsutveckling. I år har vi valt just nya tekniker och metoder som tema eftersom vi vill ta fasta på den enorma teknikutvecklingen som sker just nu. Alla ni som arbetar i någon del av kedjan vet att det rör på sig snabbt och valmöjligheterna inför varje problemställnlng blir fler och fler. Samtidigt sker förändringar i regelverk och marknadens krav, aspekter som man måste ta hänsyn till om man ska få till just en lyckad läkemedelsutveckling. Det är bland annat därför som vi också lagt in en diskussion kring hur de ökade kraven på öppenhet kring kliniska prövningar påverkar företagen i årets program.

Det här blir femte gången som Lyckad Läkemedelsutveckling går av stapeln och mötet har växt sig större och större. Det är här du träffar andra som liksom du kämpar varje dag för att ta en ny produkt till marknaden.

Vår ambition är tydlig, den som besöker Lyckad Läkemedelsutveckling ska vid dagens slut fått en orientering av vilka förändringar och möjligheter som väntar i varje steg av utvecklingen.

Läs mer om programmet och anmäl dig genast på www.lifesciencesweden.se/lyckad .

Vi ses den 30 maj!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063