23948sdkhjf

Accelerator knoppar av röntgenbolag

Nu ska dotterbolaget lanseras internationellt och registreras på börsen.
Investmentbolaget Accelerator renodlar sin verksamhet och knoppar av dotterbolaget Synthetic MR. I samband med avknoppningen genomför man en nyemission om cirka tio miljoner kronor under det tredje kvartalet 2013. Emissionen görs med företräde för befintliga aktieägare. Kapitalet ska användas för att i första hand för att hitta samarbetspartners för en internationell marknadslansering av företagets programvara Symri för magnetröntgenkameror.

- Synthetic MR befinner sig i ett skede med potential för en mycket positiv värdeutveckling. Avknoppningen av Synthetic MR är nästa steg i renodlingen av Accelerator. Den tydliggör de värden som finns i Synthetic MR och ger bolaget bästa förutsättningar i dess utveckling till ett framgångsrikt medicintekniskt bolag, säger Maria Wrethag, vd för Accelerator, i ett pressmeddelande.

Som ett led i avknoppningen har styrelsen i Accelerator har tidigare meddelat att man kommer att göra en utdelning till aktieägarna. Beslut om denna fattas vid en extra bolagsstämma under hösten 2013 och efter utdelningen är planen att lista Synthetic MR på aktietorget.

Programvaran Symri säljs i dag för kliniskt bruk i Europa, men målet är att den ska säljas som ett tillägg till fler internationella MR-tillverkares kameror och system. Under 2012 ingick bolaget ett utvärderingsavtal med en av de globalt ledande MR-tillverkarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062