23948sdkhjf

Enzymatica gör affär med Actavis

Läkemedelsjätten tänker börja sälja det svenska life science-bolagets munspray mot förkylning. Ett genombrott, menar Enzymaticas vd.
Lundabolaget Enzymatica har tecknat en avsiktsförklaring med det globala läkemedelsbolaget Actavis om att sälja Enzymaticas munspray mot förkylning på den nordiska marknaden. Detta gör att Actavis genom inlicensiering kan börja sälja förkylningsprodukten i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island.



Enzymatica under de
senaste halvåret tecknat avtal om försäljning med två svenska apotekskedjor, men ser detta som en viktig milstolpe för bolagets kommersialisering.

- Det här är vårt största kommersiella genombrott hittills – genom Actavis omfattande investering i marknadsföring och försäljning kan vi nu nå ut brett på den nordiska marknaden, både på apotek och i hälsofackhandeln, säger Michael Edelborg Christensen, vd på Enzymatica, i ett pressmeddelande.



Enzymatica är ett
publikt life science-bolag som utvecklar medicintekniska produkter baserat på enzymet penzym som är ett köldanpassat trypsin från djuphavstorsken som ska förebygga eller lindra symtom vid förkylningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125