23948sdkhjf

Styrelseproffs ska ta sprayplåster till klinik

Emissionsaktuella Bioactive rekryterar nya ledamöter till styrelsen. Med nytt kapital förbereder sig bolaget nu för att gå in i klinik.
Lundabolaget Bioactive Polymers har rekryterat Anette Sjögren och Erik von Schenk till bolagsstyrelsen och börjar förbereda sig för att för första gången testa sitt sprayplåster Biobarrier på människa.

Anette Sjögren är vd och ägare till konsultbolaget Preventia och har erfarenhet från regulatoriska frågor, kvalitet, registrering, kliniska prövningar, toxikologi samt CE- och FDA-godkännande. Förutom sitt uppdrag i Bioactives styrelse sitter hon som ledamot i Sensodetect.

Erik von Schenk global chef för det internationella företaget Physio-Controls produkter inom hjärtlungräddning med placering i Lund och har erfarenhet från bland annat utveckling, kommersialisering och partnersamarbeten. Han gick över till Physio-Control efter att bolaget köpt upp det skånska medtechbolaget Jolife under 2011. Förutom styrelseuppdraget i Bioactive sitter han som ledamot i Xvivo Perfusion, Captera Medical, Sensodetect och Jolife.

Bioactive fick 2,6 miljoner kronor i Vinnovas senaste anslagsutdelning inom Forska och Väx-programmet och nyligen tog de in ytterligare kapital genom en nyemission. Emissionen gav, förutom en ny storägare i form av riskkapitalbolaget Port-Monnaie Venture, kapitaltillskott på 6,3 miljoner kronor och ska ta bolaget vidare till nästa steg.

– Framgångarna för Bioactive Polymers möjliggör nästa viktiga steg; klinisk fas. Vi utvecklar nu en sprayprodukt och kommer att söka tillstånd för att genomföra en klinisk pilotstudie för att visa Proof-of-concept i människa, berättar Fredrik Lindblad, vd i Bioactive Polymers, i ett pressmeddelande.



Bioactive Polymers
sprayplåster utvecklas för att förebygga sammanväxningar, eller ärrbildning, mellan exempelvis tarmar och bukväggen efter kirurgiska ingrepp.

Bolaget fick nyligen patent i USA för sitt sprayplåster Biobarrier. Plåstret är därmed patentskyddat i USA, Europa, Kina och Japan. Patentansökningar ligger inne hos myndigheterna i Kanada och Indien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063