23948sdkhjf

Tio nyanställs till Vigmed-produktion

Medicinteknikbolaget väljer Sverige framför Asien när bolaget ska producera nålskydd.
Det Helsinborgsbaserade medcinteknikbolaget Vigmed har ingått partnerskap med Vätterledens Invest dotterbolag Euroform för produktion av bolagets nålskydd för sprutor. Enligt avtalet ska nålskydden produceras i Euroforms anläggning i Motala i ett nybyggt 1 000 kvadratmeter stort renrum. Delarna ska sedan monteras i en monteringslinje som är under uppbyggnad.

Innan Vigmed bestämde sig för Motala undersökte man möjligheten att producera utanför Sveriges gränser och letade partners ibland annat Indien, Malaysia och Danmark.

- Alla talar om att det är så billigt att lägga produktionen i Asien, men i det här fallet var Sverige och Motala det mest förmånliga ekonomiska alternativet, säger Finn Ketler, vd i Vigmed.

Hur stor investering det innebär vill inte Finn Ketler avslöja. Klart är dock att produktionen kommer att innebära nyrekryteringar för Euroform. I ett första skede ska 8-10 personer anställas, men bolagets vd, Håkan Jimstad, avslöjar att det kan bli fler.

-På sikt tror jag att vi kommer att behöva anställa 15-20 personer, säger han.

Produktionen väntas komma i gång i slutet av året och de första produkterna lämna fabriken under första kvartalet 2014.

- Vi kommer att leverera främst till de Nordiska länderna, men också till Centraleuropa och Italien och Spanien, säger Finn Ketler.

I dag har Vigmed produktion av skydd till intravenösa kanyler i Indien, och dessa produkter väntas nå marknaden under 2013.

- Vår ambition är sedan att lansera en ny produkt varje år, säger Finn Ketler.

Vigmed grundades 2009 och noterades den 15 februari 2013 på Nasdaq OMX:s tillväxtlista First North.

Euroform är ett plasttillverkningsföretag med tre affärsområden. Området Medipharm tillverkar bland annat delar till tandimplantat och hörapparater.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062