23948sdkhjf

Bio-X på turné

Den senaste utlysningen i Uppsala Bios finansieringsprogram Bio-X stänger den 26 augusti. Under ett par dagar åkte de runt och berättade om programmet.
I samband med den aktuella Bio-X-utlysningen New opportunities for existing drugs åkte Uppsala Bio runt mellan Biovation Park Telge i Södertälje, Hälsouniversitetet i Linköping och universiteten i Stockholm och Uppsala.

På plats i Stockholm var KI-forskaren Per Rydberg som fick finansiering genom Bio-X-programmet 2011 då fokus låg på diagnostik. Per är också vd på medicinteknikbolaget Adduct Analys som kommersialiserar den diagnostikmetod som utvecklades inom Bio-X-satsningen och som ska erbjuda ett annat dosberäkningssystem för behandling med cytostatika. Han berättade att det tog honom fem dagar att få ihop sin ansökan till Bio X-programmet, men att det var viktigt att få till den rätt.

- Ansökan är inte så lång, men det tar mycket tid att få till den bra. Så börja i god tid, sa han då Bio-X-turnén nådde Karolinska institutet campus Solna.

Programmet syftar till att stimulera samarbeten mellan akademi, näringsliv och vård och ger finansiering på upp till två miljoner kronor under två år. Den aktuella utlysningen söker Uppsala Bio idéer på nya användningsområden för befintliga läkemedel och ansökningsperioden stänger den 26 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063