23948sdkhjf

Astra-avknoppningar får finansiering

Två forskningsbolag baserade i Södertälje får stöd från fond.
De Södertäljebaserade forskningsbolagen Metasafe och Novandi Chemistry får 250 000 kronor var från Sten Gustafssons fond. Båda företagen har startats av tidigare Astrazenecaanställda som arbetade vid forskningsanläggningen i Södertälje innan den lades ned och erbjuder tjänster inom läkemedelsutveckling. Metasafe kommer att investera pengarna i ett datasystem för laboratoriedata och Novandi Chemistry kommer att utveckla sitt kunderbjudande, bland annat genom att bygga upp en katalog för tritium och kol 14-märkta substanser.

- Metasafe och Novandi Chemistry visar att det i Södertälje finns nya och starka företag som bygger på den höga läkemedelskompetensen i staden. Det känns bra att fonden kan hjälpa dem, säger Sten Gustafsson, ordförande för Stiftelsen Sten Gustafssons fond, i ett pressmeddelande.

Sten Gustafsson var direktör, vice vd och styrelseordförande i Astra mellan åren 1955-1990 och fonden inrättades av Astrazeneca 1993 för att hylla hans insatser inom svenskt näringsliv. Pengarna delas ut av Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, i vilken Sten Gustafsson valdes in under 1972.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062