23948sdkhjf

Big Pharma delar kliniska data

Astrazeneca och Roche ska genom nytt samarbete dela tidigare utvecklingsproblem, och framsteg, genom att öppna upp sina kliniska data.
Astrazeneca och det schweiziska läkemedelsbolaget Roche ska inleda ett samarbete där bolagen kommer att dela data från läkemedelsutveckling i tidiga faser för att snabba på utvecklingen. Det skriver Wall Street Journal på onsdagen.

Enligt avtalet ska Astrazeneca och Roche leverera data till bolaget Medchemica, som är specialiserat på att granska kemiska beståndsdelar för att finna strukturer som brukar generera problem vid läkemedelsframställning.

Genom att dela tidigare utvecklingsproblem, och framsteg, hoppas bolagen stärka sina chanser att skapa säkra och effektiva läkemedel. Astrazenecas och Roches samarbete motiveras även av att sänka de stigande forsknings- och utvecklingskostnaderna.

- Över de senaste åren har forsknings- och utvecklingskostnaderna stigit signifikant. Kraven på säkerhet har även blivit högre. Vi såg detta samarbete som en chans att bli mer effektiva genom att dela kunskap, säger Luca Santarelli, chef för neurovetenskap och molekylär forskning vid Roche.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094