23948sdkhjf

Orexos dotterbolag får ny vd

Igår meddelade Orexo att Robert A DeLuca blir ny vd för det amerikanska dotterbolaget inför lanseringen av Zubsolv i USA.
Orexo har utsett en ny vd för sitt amerikanska dotterbolag. Detta sker inför lanseringen av läkemedlet Zubsolv. Förhoppningen är att Zubsolv ska godkännas av FDA i början av juli och därmed kunna nå den amerikanska marknaden i september.

Tillsammans med sin nya partner Publicis Touchpoint Solutions ska amerikanska Orexo arbeta med kommersialiseringen av Zubsolv i USA. Robert A DeLuca blir företagets nya vd och har erfarenhet av bland annat marknadsföring från ledande positioner på företag som Sanofi och Pharmacia.

Zubsolv är en sublingual tablett som är avsedd att användas för behandling av opiatberoende. Precis som sin konkurrent Suboxone innehåller Zubsolv den aktiva substansen buprenorfin, som lindrar abstinensbesvären vid avvänjning och även minskar ruset vid intag av opiater. Genom en speciell teknik har Orexo ökat biotillgängligheten och minskat sönderfallstiden för läkemedlet. De har även minskat tablettstorleken.

- Jag ser mitt uppdrag inom Orexo som en spännande utmaning och har höga förväntningar på lanseringen av Zubsolv i USA. Zubsolv riktar sig mot en av landets viktigare hälsofrågor och jag ser fram emot att etablera en stark organisation för lanseringen av läkemedlet på en marknad med betydande tillväxtpotential, säger Robert A DeLuca, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062