23948sdkhjf

FDA godkänner Zubsolv

Orexos läkemedel Zubsolv används som underhållsbehandling av opiatberoende, godkänns för den amerikanska marknaden.
I dag meddelade Orexo att de fått sitt läkemedel Zubsolv godkänt av det amerikanska läkemedelsverket, FDA. Läkemedlet ska användas som underhållsbehandling av opiatberoende personer, i kombination med rådgivning och psykosocialt stöd. Zubsolv kommer att lanseras på den amerikanska marknaden i september av Orexos dotterbolag och företagets partner Publicis Touchpoint Solutions.

I USA beräknas ungefär fem miljoner människor vara beroende av opiater som morfin, opium och heroin. Det har en stor effekt på samhällsekonomin. I dag väljer endast en femtedel av de drabbade att ta del av en behandling mot sitt beroende. Förhoppningen är att ännu ett läkemedel på marknaden kommer att leda till fler behandlade patienter.

Zubsolv är en sublingual tablett som ska tas en gång dagligen. Tabletterna innehåller buprenorfin och naloxon. Buprenorfin är en narkotikaklassad opiat som används vid behandlingen av opiatberoende bland annat. Zubsolv verkar genom att lindra abstinenssymtomen och minska effekten vid intag av andra opiater.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109