23948sdkhjf

GSK utreder anklagelser om mutor

Glaxosmithkline, GSK, ska bistå den kinesiska polisen i sin utredning om företagets användning av mutor. På samma gång ska de även genomföra en egen undersökning.
Enligt den kinesiska polisen har det brittiska läkemedelsföretaget använt sig av mutor. GSK har anklagats för att ha mutat tjänstemän och läkare med sexuella tjänster och pengar till ett värde av ungefär 3,2 miljarder kronor, något som ska ha pågått sedan 2007.

- Det är verkligen jättetråkigt. Om anklagelserna stämmer skulle det vara ett klart brott mot allt vad GSK står för, säger GSK:s presschef Niclas Holmberg.

Det är oklart hur lång tid polisens utredning kommer att ta. GSK har för avsikt att hjälpa den kinesiska polisen i sitt arbete och ta på sig de följder som utredningen eventuellt kommer att få för företaget. GSK genomför även interna undersökningar av sin verksamhet.

- Framförallt ser vi nu över alla våra transaktioner relaterade till resebyråer och vi har infört ett stopp för användning av de byråer som hittills identifierats. Vi förbereder också en omfattande översyn av våra complianceprocesser i Kina, berättar Niclas Holmberg.

Den kinesiska polisen påstår sig även ha funnit bevis på liknande mutskandaler hos andra utländska läkemedelsföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078