23948sdkhjf

Astra sponsrar forskargrupper

Hjärtkärlsjukdomar, cancer, stamcellsbiologi och inflammatoriska sjukdomar - Astrazeneca ger pengar till forskning inom många skilda fält.
Tio forskargrupper på Scilifelab ska få sponsring av läkemedelsföretaget Astrazeneca. Forskningsprojekten, som ska drivas med hjälp av pengarna, ska startas upp under hösten. De kommer att fokusera på molekylära mekanismer inom en rad olika forskningsfält, bland annat inflammatoriska sjukdomar.

Sponsringen är en följd av ett beslut som Astrazeneca fattade under 2012. Då bestämde företaget att de under fem år ska lägga ungefär 30-65 miljoner kronor per år på att sponsra olika forskningsprojekt.

Syftet med sponsringen är att stödja translationell forskning inom fält som är viktiga för Astrazeneca och där den laboratorieutrustning som finns tillgänglig på Scilifelab kommer till god användning.

Ungefär 120 ansökningar kom in till Astrazeneca under våren. Ansökningarna har granskats och sållats igenom av experter både inom och utanför företaget, för att välja ut de tio forskargrupper som skulle sponsras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063