23948sdkhjf

Ny chef på Immunicum

Han ska leda cancervaccinbolagets forskningsprojekt.
Göteborgsbolaget Immunicum har fått en ny operativ chef. Under sommaren tillsattes Henrik Elofsson som kommer att ansvara för projektledning av projekt i preklinisk och klinisk fas samt arbeta med att etablera en produktionsprocess i större skala.

- Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat Henrik som Chief Operating Officer i detta mycket spännande och intensiva skede som Immunicum befinner sig i. Vi håller på att avsluta en pågående klinisk prövning på njurcancerpatienter och hoppas även kunna starta ytterligare en klinisk prövning på levercancerpatienter inom kort. Henrik kommer bland annat att fokusera på att öka patientrekryteringstempot i våra kliniska studier, kommenterar Jamal El-Mosleh, vd på Immunicum, i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Dessutom planerar vi en fas II-studie på njurcancerpatienter så Henrik blir en viktig förstärkning av vårt team när vi nu trappar upp arbetet med att utnyttja den stora potential som finns i våra teknologiplattformar

Henrik Elofsson kommer närmast från en post som vice vd för Arterion där han ansvarade för forskning och etablering av nya produktionsprocesser. Han har tidigare studerat medicinsk biologi på Linköpings universitet och har examen från Chalmers biotekniska entreprenörsskola. Innan han började på Arterion arbetade han som konsult i flera innovationsprojekt och har dessutom coachat affärsutvecklare inom life science-branschen.

Immunicum utvecklar dendritcellsbaserade cancervaccin som nyttjar avstötningsreaktionen som kan uppstå vid transplantationer. Tanken är att behandlingen ska trigga kroppens immunförsvar genom tillförsel av antigen så att de vita blodkropparna känner igen tumörceller och går till attack. Bolaget börsnoterades på Nasdaq OMX Stockholm i slutet av april och aktien handlas till ett värde strax under tiokronan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064