23948sdkhjf

Kapitalinjektion i Gradientech

Nu ska laboratorieteknikbolaget nå ut på marknaden.
Uppsalabolaget Gradientech tar in 4,2 miljoner kronor genom en företrädesemission och förstärker samtidigt styrelsen med två nya medlemmar. Klaus Gottwald, vd för Stockholms affärsänglar, och Claes Post, investeringsförvaltare på Almi Invest kliver in som ledamöter.



Pengarna från
emissionen ska användas för sälj- och marknadsföringsaktiviteter.

- Det tillförda kapitalet möjliggör att vi kan växa på sälj- och marknadsföringssidan - både personalmässigt och med utökade marknadsföringsaktiviteter. Det här gör att vi kan nå fler kunder och får möjlighet att visa upp hur våra innovativa produkter kan hjälpa dem att nå nya resultat snabbare i sin medicinska forskning, säger Sara Thorslund, vd på Gradientech, i ett pressmeddelande.

Gradientech är ett spin off-företag från Uppsala universitet och utvecklar produkter för att analysera celler. Produkterna kan i vissa fall ersätta djurförsök och snabba på processerna i framtagningen av nya läkemedel. Emissionen, som löpte under början av sommaren, övertecknades med 40 procent.

- Att emissionen övertecknades betyder att vi har både gamla och nya ägare som tror starkt på vår affärsidé och på vad vi åstadkommit så långt - det inspirerar så klart extra i vårt arbete att nå ut till fler och fler kunder och få bolaget att växa, säger Sara Thorslund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111