23948sdkhjf

Så drabbas Artimplants anställda av konkursen

När det Göteborgsbaserade implantatbolaget går i konkurs går flera arbetstillfällen successivt upp i rök.
Långdragna rättstvisterna blev till slut droppen som fick bägaren att rinna över för Artimplant. I början av augusti ansökte medicinteknikbolaget om konkurs.

- Det är naturligtvis tråkigt för alla i företaget, särskilt eftersom vi inte själva har satt oss i den här situationen utan till stor del är ett fall för omständigheterna, säger Artimplants vd Kjell Thörnbring.



Företaget har
17 anställda, tolv i Sverige och fem i USA. Både verksamheten i Sverige och USA kommer att avvecklas, men vad som händer med personalen är i dag oklart.

- Företaget kommer att fortsätta att sälja och effektuera liggande och kommande ordrar, säger Artimplants konkursförvaltare Rickard Ström från Lindahls advokatbyrå.



Han gör dock
ingen hemlighet av att personalstyrkan kan komma att ändras.

- Den personal vi inte behöver kommer att få gå, säger han.



I samband med
konkursen sammanställs all viktig information om företaget och de patienter som använder bolagets implantat till ett underlag för eventuella intressenter. Hoppet står till att något eller några andra bolag vill köpa hela eller delar av verksamheten. Artimplants konkursansökan godkändes vid Göteborgs tingsrätt den 1 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063