23948sdkhjf

Södertäljebolag får mer stöd

45 bolag får tillväxtcheckar till ett totalt värde på 4,5 miljoner kronor
Vinnova har tillsammans med Södertälje kommun utsett 45 små och medelstora tillväxtföretag i regionen som får tillväxtcheckar. Satsningen är ett del i det arbete som görs för att stärka tillväxten i regionen efter att Astrazeneca lagt ner forskningen i Södertälje. Totalt får bolagen får dela på 4,5 miljoner kronor

- Tillväxtcheckarna är ett första steg att generera fler företag med hög överlevnadsgrad i Södertälje. Ambitionen är att fler likande insatser ska göras för att stötta små och medelstora företag. Sammanlagt har vi delat ut 100 000 kronor vardera till 45 olika företag, säger Åsa Landqvist, tillförordnad näringslivschef i Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Bolagen som tilldelats tillväxtcheckarna representerar flera olika branscher. Inom life science-sektorn finns bolag som Metasafe, Novandi Chemistry, Offspring Bioscience och Toxikology Knowledge Team.

- Samtliga företag som blivit beviljade tillväxtcheck har även erbjudits att ingå i Uppsala Innovation Centres program som bland annat erbjuder kvalificerad rådgivning. Nu hoppas vi att satsningen blir framgångsrik, leder till ökad omsättning och fler arbetstillfällen i Södertälje, säger Åsa Landqvist.

Det är inte första gången uppstartsbolagen Metasafe och Novandi Chemistry får stöd. I slutet av juni fick de båda bolagen 250 000 kronor vardera från Sten Gustafssons fond.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094