23948sdkhjf

Genovis rekar uppköpsobjekt

Lundabolaget ska testa en ny teknik för tidig diagnos av hjärt-kärlsjukdomar.
Laboratorieteknikföretaget Genovis har tecknat avtal med Respiratorius om att utvärdera RESP-3000 som en ny biomarkör för tidig diagnos av hjärt-kärlsjukdomar genom PET-undersökningar. RESP-3000 är en vidareutveckling av Respiratorius projekt RESP-2000, som ursprungligen utvecklats för behandling av kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, och astma, men har till skillnad från föregångaren modifierats med inmärkning av det radioaktiva ämnet 18-Fluorodeoxyglucose.



Studien kommer
att drivas av Genovis dotterbolag Geccodots men koordineras av Genovis.

- Samarbetet med Respiratorius innebär att vi får en unik chans att utveckla nyskapande teknik inom medicinsk avbildning av patienter med kranskärlssjukdom, den vanligaste hjärtsjukdomen som också orsakar hjärtinfarkt. Projektet passar mycket bra ihop med de utvecklingsprojekt och produkter som nu kommersialiseras i Geccodots och har en stor kommersiell potential. Vi ser fram emot att genomföra utvärderingsstudien, som kommer att ske i samarbete med Respiratorius och forskare vid Lunds Universitet, säger Sarah Fredriksson, vd i Genovis, i ett pressmeddelande.

Visar studien positiva resultat kommer Genovis att inleda förhandlingar om att köpa upp substansen. Respiratorius har redan sagt sig vilja behålla rättigheterna kring ett terapeutiskt användande av substensen. Utvärderingen beräknas vara klar vid årsskiftet 2013/2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048