23948sdkhjf

Boehringer stänger tillverkningsenhet

240 arbetstillfällen ska fasas ut med start från 2014.
Boehringer Ingelheim har beslutat att de ska stänga ner bolagets tillverkningsenhet i Virginia, USA. Enheten, som tillverkar aktiva kemiska substanser som används i bolagets läkemedel, kommer att stängas ned till slutet av 2014.

Nedläggningen innebär att 240 arbetstillfällen försvinner från den amerikanska verksamheten som är baserad i Södra Petersburg. De anställda kommer att sägas upp i olika omgångar med start från början av 2014.

Nedläggningsbeslutet beror enligt bolaget på att marknadsvillkoren inte längre stödjer produktionen vid anläggningen.

- Läkemedelsindustrin genomgår dramatiska förändringar och behovet av tillverkningsföretag påverkas av denna förändring, säger Manfred Psiorz, vd och koncernchef för Boehringer Ingelheim Chemicals, i ett pressmeddelande.

Brian Ellis, en talesman för moderbolaget Boehringer Ingelheim, påpekar att nedläggningen är ett resultat av flera faktorer, men anger också minskad efterfrågan som skäl för nedläggningen.

- Den generiska läkemedelsmarknaden har blivit mycket konkurrensutsatt på kort tid och många tillverkare vänder sig till Kina och Indien för att få samma material till en mycket mindre kostnad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078