23948sdkhjf

Raysearch siktar på ny marknad

Startar studie där det svenska bolagets dosplaneringssystem ska utvärderas.
Det medicintekniska bolaget Raysearch Laboratories meddelar att den första patienten rekryterats till en studie där bolagets dosplaneringssystem Raystation ska utvärderas på cancerpatienter i Oceanien. Den första patienten är en prostatacancerpatient som behandlas på Auckland Radiation Oncology, Nya Zeeland.

Rayserachs produkter är utvecklade för att kliniker ska kunna planera doser vid strålbehandlingar med såväl protoner, elektoroner och fotoner. Dosplaneringssystemet nyttjas redan i andra delar av världen och med den nya studien hoppas bolaget nå ytterligare en marknad.

- Systemet används redan kliniskt i Nordamerika och Europa och nu passerar vi nästa milstolpe när systemet börjar användas kliniskt även i den här regionen. Vi har redan flera kunder i Australien och Nya Zeeland och ser ett växande intresse för Raystation i regionen. Vi bygger nu ut vårt nätverk för försäljning och service och ser fram emot att hjälpa Auckland Radiation Oncology och andra kunder i deras viktiga arbete att varje dag ge cancerpatienter den bästa möjliga behandlingen, säger Johan Löf, vd för Raysearch, i ett pressmeddelande.



Raysearch är ett
noterad företag som bildades år 2000 som en avknoppning från Karolinska institutet. Bolaget hade vid årsskiftet 2011/2012 78 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047