23948sdkhjf

Dignitana knoppar av hjärnkylning

Behåller kylhjälm och delar ut den portabla varianten och dotterbolaget till ägarna.
Medicinteknikbolaget Dignitana planerar att knoppa av dotterbolaget Braincool och dela ut bolaget till aktieägarna. Dignitana utvecklar en kylhjälm som ska minska risken för håravfall vid cellgiftbehandlingar och dotterbolaget har vidareutvecklat tekniken för användning på patienter som drabbats av stroke och hjärtinfarkt samt för indikationen neonatalvård.



Anledningen till
avknoppningen är enligt bolaget att håravfallsindikationen stjäl resurser från de andra indikationerna och att produkterna mår bättre av att utvecklas separat.

“Dignitana förväntas gå in i en kraftig tillväxtfas under de närmaste åren och har inte resurser att ge Braincool den prioritet som bolaget förtjänar. Efter att ha tagit del av gynnsamma resultat, från den i Skottland pågående studien av kombinerad nack- och skalpkylning för att uppnå en optimal reducering av hjärnans temperatur, känner styrelsen stor tillförsikt att den semiportabla produkten för kombinerad kylning har betydande potential och bör utvecklas i ett eget bolag”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Både Dignitana och Braincool har säte i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109