23948sdkhjf

Zubsolv nära USA-lansering

Dagar till lansering. Om drygt en vecka kommer Orexos guldkorn ut på amerikanska apotek och parallellt förhandlar bolaget om subvention.
Orexos förberedelser inför lanseringen av Zubsolv-tabletter fortskrider som planerat och att Zubsolv kommer att finnas tillgängligt på apotek över hela USA från och med den 16 september. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.



Förhandlingar för att
säkerställa att marknaden har tillgång till prissubventionerad Zubsolv fortskrider som planerat och vid lanseringen kommer mer än 70 procent av patienterna på den befintliga marknaden för behandling av opiatberoende med buprenorfin och naloxon, att ha tillgång till subventionerad Zubsolv.

Zubsolv kommer att lanseras med ett listpris jämförbart med Suboxone-film, men med ett utökat patientstödprogram för att minska den andel av läkemedelskostnaderna som patienten själv ska betala, enligt Orexo.

De senaste åtta veckorna har Orexo slutfört etableringen av den kommersiella infrastrukturen inför lanseringen av Zubsolv i USA. Orexo har tillräckligt med Zubsolv på lager för att möta marknadens behov, heter det i pressmeddelandet.

Zubsolv-tabletterna kommer vid lanseringen att finnas tillgängliga hos alla ledande grossister och på mer än 11 000 apotek.

Arbetet inför lanseringen av Zubsolv i USA gör att vd Nikolaj Sørensen känner sig stärkt sin bedömning att försäljningen av Zubsolv kan överstiga 500 miljoner dollar inom tre år efter lansering.

Vidare framgår det att ett sponsrat Nivå 1-program av amerikanska depåbevis har lanserats, som ett resultat av det positiva gensvaret i USA och växande intresse för Orexo. Ytterligare information om detta kommer att lämnas vid ett senare tillfälle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064