23948sdkhjf

Medivir blir distributör

Tecknar avtal om att sälja Ferrers agitationsbehandling på den nordiska marknaden.
Läkemedelsbolagen Medivir och Ferrer har avtalat om marknadsföring och försäljning av Adasuve, som är en inhalator för intag av loxapin, ett läkemedel för behandling av måttlig agitation vid schizofreni

eller bipolär sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet ger Medivir rätt att sälja Adasuve i Norden, och Medivir betalar en engångssumma i samband med undertecknandet samt därefter milstolpebetalningar baserat på försäljningsutvecklingen.

- Avtalet är helt i linje med Medivirs strategi att utöka vår produktportfölj med fler läkemedel på den nordiska marknaden. Adasuve är den första produkten som vi kompletterar portföljen med, vilket innebär att vi nu marknadsför 16 receptbelagda läkemedel, säger Maris Hartmanis, vd på Medivir, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

- Adasuve är ett mycket intressant läkemedel som möter ett stort medicinskt behov genom den nya teknologi som tillämpas för administrering av läkemedlet. Medivir marknadsför redan Lithionit för behandling av bipolär sjukdom, och genom Adasuve breddar vi vårt erbjudande till psykiatriker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078