23948sdkhjf

Karo Bio i nytt samarbete

Ingår forskningssamarbete med tyskt bioteknikbolag inom fibros.
Karo Bio och 4D Science inleder ett forskningssamarbete kring behandling av fibrotiska sjukdomar baserade på en ny upptäckt av Dr Jörg Distler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dr Distlers forskargrupp har upptäckt att en specifik nukleär receptor spelar en nyckelroll i sjukdomsförloppet vid fibrotiska sjukdomar. Fynden kan få betydelse vid behandling av patienter med den här typen av svårbehandlade sjukdomar.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Jörg Distler och hans team kring detta nya sätt att behandla fibros. Det är ett område med mycket stora medicinska behov och där nya idéer fram till nu saknats. Gemensamt kan vi nu snabba upp utvecklingen av projektet avsevärt, säger Karo Bios vd Per Bengtsson i pressmeddelandet.

Parterna delar kostnader från och avkastningen från samarbetet.

4D Science är ett tyskt bioteknikföretag som grundades av Dr Jörg Distler vid universitetet i Erlangen-Nürnberg, och verkar inom translationell forskning kring fibrotiska sjukdomar. Bolaget har ett flertal sjukdomsmodeller för fibrotiska sjukdomar som ofta används av läkemedelsindustrin vid utvärdering av läkemedelskandidater.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078