23948sdkhjf

Japan säger ja till simeprevir

Medivirs läkemedelskandidat får grönt ljus för den japanska marknaden och får fem miljoner euro från sin partner.
Japanska läkemedelsmyndigheter godkänner läkemedelskandidaten simeprevir som behandling av hepatit C. I samband med godkännandet får Medivir fem miljoner euro i milstolpeersättning från partnern Janssen R&D Ireland.

Simeprevir utvecklas som behandling av hepatit C kronisk genotyp 1 i ett samarbete mellan svenska Medivir och irländska Janssen R&D Ireland, en del av Johnson and Johnson-koncernen. Läkemedlet har testats dels i kombination med ribavirin och interferon, dagens standardbehandling, dels i kombination med enbart ribavirin. Det är i kombination med ribavirin och interferon som simeprevir nu godkänns för behandling av behandlingsnaiva patienter, patienter som inte svarat på standardbehandling och patienter som återinsjuknat efter behandling.

- Godkännandet i Japan är ett viktigt steg i vår strävan att erbjuda patienter med hepatit C nya behandlingsalternativ. Under 2013 har registreringsansökningar för simeprevir lämnats in i flera världsdelar och detta är det första godkännandet. Japan är en mycket intressant marknad med ett mycket stort behov av nya behandlingar för hepatit C, säger Maris Hartmanis, vd på Medivir, i ett pressmeddelande.

Med läkemedelskandidaten simeprevir är svenska Medivir med i den globala läkemedelskapplöpningen mot hepatit C-marknaden.

Medivirs aktie rusar på nyheten. I skrivande stund har värdet på aktien gått upp med tolv procent och säljs till ett värde på 112 kronor aktien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062