23948sdkhjf

Kapitalinjektion i Chrontech

Stort intresse för bolagets emissioner som blev fulltecknade så det räckte och blev över.
Forskningsbolaget Chrontech Pharma har genomfört två emissioner, en aktieemission och en konvertibelemission, som totalt gav bolaget kapitaltillskott på nio miljoner kronor före emissionskostnader.

Bolaget sålde innan sommaren sin hepatit-teknik inom hepatit B och C till en handfull av bolagets tidigare storägare. Vid försäljningen behöll de sin egenutvecklade injektionsnålteknik samtidigt som de ruvade på ett tidigt bioteknikprojekt mot hepatit D. Nyligen satsade Chrontech Pharma åter på forskningen och lämnade in en patentansökan i USA för sin behandling av infektioner orsakade av hepatit D, en virusinfektion som kan uppstå i samband med hepatit B-infektion. Emissionsintäkterna ska ge bolaget möjlighet att accelerera forskningen.

- Detta goda utfall av emissionen och de positiva resultaten med vår injektionsteknologi IVIN, vilka var klart över förväntan och som vi kommunicerade i förra veckan, möjliggör för en spännande nystart av bolaget. Kapitaltillskottet i kombination med att affären med Avac nu är slutförd och att vår kostnadsmassa har blivit avsevärt lägre gör att vi nu kan koncentrera oss på att utveckla IVIN och vårt vaccin mot hepatit D, säger Chrontechs vd Anders Vahlne. i ett pressmeddelande, och fortsätter:

- Båda dessa projekt har också en mycket kortare väg till marknad och är billigare att ta fram än en läkemedelskandidat. Vårt mål är att vara i klinisk fas med IVIN redan under nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08