23948sdkhjf

Pharmalink tar in 96 miljoner

En ny finansieringsrunda ska finansiera Stockholmsföretagets projekt i klinik. I samma veva får bolaget en ny ägare.
Det Stockholmsbaserade forskningsföretaget Pharmalink tar in 96 miljoner svenska kronor i en ny finansieringsrunda. Två av Sveriges största investerare är med och finansierar, dels bolagets befintliga ägare Industrifonden dels Investinor som för första gången går in i bolaget.

Bolaget köpte för drygt ett år sedan upp brittiska Archimedes Pharmas teknik för läkemedelsberedning, läkemedelskapseln Targit. Tekniken används i utvecklingen av Pharmalinks läkemedelskandidat nefecon och med den nya finansieringen ska bolaget slutföra en klinisk fas IIb-studie där läkemedelskandidaten utvärderas.

Nefecon utvecklas som en behandling av njursjukdomen iga-nefrit och genom Targit-kapseln distribueras läkemedlet till ett specifikt mål i tarmen. Den aktuella studien är en klinisk fas IIb-studie och kommer att genomföras vid flera olika studiecenter i Europa. Studien är randomiserad, dubbelblind och ska totalt innefatta 90 patienter.

Finansieringen ska också gå till att förbereda pivotala studier med läkemedelskandidaten busulipo, som utvecklas som en ny behandling av cancer. Behandlingen ska ges som förberedande behandling innan patienten behandlas med benmärgstransplantation.

- Våra utvecklingsprogram med Busulipo och Nefecon har utvecklats väl och vi fokuserar nu på att slutföra de sista stadierna i utvecklingsprocessen och att förbereda för att skicka in registreringsansökan för projektenn. När vi nu går in i denna nya fas kommer vi också försöka utöka vår produktportfölj inom onkologi och inflammation och har redan identifierat flera kompletterande nisch och orphan drug-projekt som är tillgängliga för kommersialisering i Norden, säger bolagets vd Johan Häggblad, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062