23948sdkhjf

Simeprevir testas i ny kombination

Janssen startar en ny interferonfri studie där Medivirs kandidatläkemedel simeprevir testas i kombination med Janssens nyaste läkemedelskandidat.
Läkemedelsbolaget Janssen förvärvade nyligen GSK805, ett läkemedelsprojekt med en NS5a-replikationshämmare som utvecklas mot hepatit C, av Glaxosmithklines dotterbolag. Nu startar läkemedelsbolaget en ny hepatit-studie där substansen ska utvärderas tillsammans med den svenskutvecklade läkemedelskandidaten simeprevir och en av Janssens tidigare kandidatläkemedel.

Studien är en klinisk fas II-studie som syftar till att utvärdera de båda substanserna ihop med en av Janssens tidigare läkemedelssubstanser TMC 647055 som en interferonfri behandling av hepatit C.

Janssen fick genom förvärvet globala rättigheter för utveckling och försäljning av samtliga kombinationer med GSK:s substans.

- Förvärvet visar vår partners starka engagemang inom hepatit C-området och deras strävan att vara en viktig del i utvecklingen av olika behandlingsalternativ för patienter med hepatit C. Denna satsning, tillsammans med andra pågående interferon-fria studier, kommer att visa oss hur simeprevir kan användas på bästa sätt i olika patientgrupper och i olika delar av världen, säger Maris Hartmanis, vd på Medivir, i ett pressmeddelande.

Medivirs läkemedel simeprevir godkändes nyligen i Japan som tilläggsbehandling av hepatit C i kombination med interferon och ribavirin. Registreringsansökan ligger dessutom inne hos läkemedelsmyndigheterna i USA och Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062