23948sdkhjf

Medivirs smärtprojekt avancerar

Medivir har valt att ta läkemedelskandidaten MIV-247 till nästa nivå.
Efter att ha uppvisat stabila resultat i tidig utvecklingsfas tar forskningsbolaget Medivir läkemedelssubstansen i projektet MIV-247 till nästa utvecklingsfas. Substansen, som är en cathepsin S-hämmare, utvecklas som behandling av neuropatisk smärta. Nu avancerar projektet vidare in i preklinisk fas.

- Vi är mycket glada för den prekliniska profil som vi nu har sett hos MIV-247. I prekliniska modeller har MIV-247 visat bra effekt, goda farmakokinetiska egenskaper och mycket god säkerhetsprofil. Patienter med neuropatisk smärta har ett stort behov av nya behandlingsmöjligheter som kan göra det enklare för dem att hantera sjukdomen och smärtan. Vi ser fram emot den fortsatta utvecklingen och hoppas att den leder till en ny behandlingsstrategi för patienter med svåra sjukdomstillstånd, säger Richard Bethell, chef över Medivirs tidiga utvecklingsprojekt.

Läkemedelssubstansen i MIV-247-projektet är en potent och selektiv cathepsin S-hämmare och utvecklas för att blockera det kroppsegna enzymet cathepsin S som spelar en viktig roll vid neurotisk smärta genom att frisätta den proinflammatoriska peptiden fraktalkin.

Substansen utvecklas som behandling mot neuropatisk smärta, ett indikationsområde som innefattar sjukdomstillstånd som diabetesneuropati, nervsmärta och kroniska ländryggsbesvär.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096