23948sdkhjf

Kancera tankar kassan

Planerar företrädesemission som ska ge 16 miljoner kronor och ta bolagets ROR-hämmare till nästa fas.
Forskningsbolaget Kancera kallar till en extrainsatt bolagsstämma i slutet av oktober där aktieägarna ska ta ställning till om bolaget ska ta in nya pengar genom en företrädesemission till sin befintliga ägarbas. Syftet med emissionen är att slutföra den tidiga utvecklingen av Kanceras ROR-hämmande substans, som utvecklas som behandling av cancer, samt att hitta en internationell partner till den fortsatta utvecklingen i klinik.

Kanceras läkemedelskandidat utvecklades till en början mot kronisk lymfatisk leukemi men bolaget har efter nyligen presenterade forskningsresultat beslutat att satsa på en bredare indikation för preparatet. I dagsläget är siktet ställt mot avancerade stadier av cancer i bukspottkörteln, lunga och bröst samt den vanligaste formen av akut leukemi.

Kancera räknar med att det kommer att ta ytterligare omkring sex månader och kosta mellan 5-10 miljoner kronor att slutföra utvecklingen av substansen till en färdig läkemedelskandidat. Därefter hoppas bolaget hitta en partner för vidare klinisk utveckling.

Emissionen ska ge bolaget ett kapitaltillskott på 16 miljoner kronor före emissionskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047