23948sdkhjf

Bioinvent utökar Bayer-avtal

Får licensersättning och rätt till framtida milstolpe- och royaltybetalningar. "Ett välkommet tillskott", säger bolagets vd.
Lundabaserade bioteknikbolaget Bioinvent har förlängt och utvidgat licensavtalet med läkemedelsbolaget Bayer. Inom ramen för samarbetet utvecklar bolagen terapeutiska antikroppar genom Bioinvents teknikplattform N-Coder. I samband med det nya avtalet får Bioinvent en i dagsläget okänd summa i licensavgift för nya projekt samt rätt till milstolpsersättningar och royalty på framtida produkter som redan är under utveckling.

- Förlängningen och utvidgningen av vårt samarbete med Bayer exemplifierar värdet av vår antikroppsplattform och styrkan i våra samarbeten. Avtalet ger oss dessutom ett välkommet tillskott till våra finansiella resurser på ett sätt som överensstämmer med vår tidigare kommunicerade strategi, säger bolagets vd Michael Oredsson, i ett pressmeddelande.

Plattformen består av ett bibliotek av antikroppsgener vilket kan hjälpa till vid valet av en antikropp som kan fungera för behandling av en specifik sjukdom.

Bioinvent och Bayer tecknade det första licensavtalet under 2009. Med förlängningen och utvidningen av avtalet får Bayer tillgång till en större del av Bioinvents plattform, som innehåller över 20 miljarder humana antikroppsfragment.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126