23948sdkhjf

Rekryteringsplaner bakom flytt

När medtech-bolaget Getinge packar ihop huvudkontoret är det för att förbättra chanserna till att hitta rätt kompetens som bolaget behöver framöver.
Det globala medicinteknikbolaget Getinge räknar med att fördubbla antalet anställda på huvudkontoret inom de kommande åren. Därför väljer bolaget att flytta huvudkontoret till Göteborg.

Getinge är ett globalt företag med totalt 15 000 medarbetare globalt. På huvudkontoret sitter i dag 20 medarbetare men tanken är att rekrytera nytt. Något som ledningen ser kan bli svårt om företaget fortsättningsvis sitter i den lilla orten Getinge i Halland.

I Getinges lokaler i Getinge arbetar totalt 550 personer, men flytten rör bara det 20-tal anställda som sitter på huvudkontoret. Att siktet är inställt på Göteborg finns det flera förklaringar till.

- Den typen av produktutveckling har ju en medicinsk vinkling, men precis lika mycket mekatronik. Det handlar om frågeställningar kring människa/maskin/interface. Därför är den kompetensen som växer upp runt fordonsindustrin inte helt irrelevant för oss att ta del av. Sen har vi Chalmers och Sahlgrenska också som vi redan har samarbeten med, säger Johan Malmquist, till Göteborgspostens nätupplaga.

I samband med flytten planerar Getinge också att etablera en ny verksamhet med säte i Göteborg. Ett nytt globalt innovationscenter, som innebär ytterligare rekryteringar i storleksordningen 20 personer, kommer att upprättas.

Tanken är att flytten av huvudkontoret ska ske tidigt 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064