23948sdkhjf

Karolinska sjukhuset får ny styrelseordförande

Per Båtelson greppar klubban på sjukhuset från och med november.
Stockholms läns landsting har utsett Per Båtelson till ny styrelseordförande på Karolinska universitetssjukhuset. Detta efter en omröstning i landstingsfullmäktige som hölls i går, tisdag.

Per Båtelson har lång erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, både privat och statligt. Han är i dag styrelseledamot i Global Health Partner, som han ockås varit med och grundat, samt sitter som styrelseordförande i Unilabs Sverige och Nordic Dental. Dessförinnan har han varit styrelseordförande i Apoteket.

– Jag välkomnar Per Båtelson till Stockholms läns landsting i en tid som präglas av omfattande utveckling och förändring i hälso- och sjukvården – inte minst på Karolinska Univeristetssjukhuset. Jag tror också att Per kan tillföra ytterligare energi i vårt samarbete med Karolinska Institutet och det vi tillsammans behöver göra för att höja vårdens kvalitet till högsta internationella nivå, säger landstingsdirektör Toivo Heinsoo, i ett pressmeddelande.

Per Båtelson tillträder den första november och uppdraget löper fram till och med sista december 2014. Han efterträder tidigare ordföranden Jan Stenberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11