23948sdkhjf

Umecrine Cognition i avtal med Clevexel

Det franska bolaget ska driva läkemedelskandidat fram till klinisk utveckling. Där tar det svenska bolaget över igen.
Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition tecknar avtal med franska Clevexel Pharma om att tillsammans utveckla Umecrines Cognitions lead-substans mot hepatisk encefalopati, eller leversvikt.

Clevexel Pharma kommer att stötta Umecrine Cognition finansiellt genom att investera i aktier i bolaget och Umecrine Cognition kommer att återinvestera pengarna i projektet genom att köpa utvecklingstjänster av Clevexel. Betalningsmodellen innefattar både kontanter och tjänster till ett värde som bolagen för närvarande inte vill kommunicera.

- Betalningen sker genom att de köper in sig i bolaget. Blir det sedan en försäljning av bolaget eller utlicensiering av projektet och ett läkemedel på marknaden i slutänden så är de som delägare i bolaget med och delar utfallet, precis som Karolinska Development och vårt moderbolag Umecrine i dag, säger bolagets vd Magnus Doverskog.

Magnus Doverskog berättar att Umecrine Cognition är ett litet virtuellt bolag som bygger på ett nätverk med nyckelpersoner och forskning och utveckling läggs ut på kontraktsforskningsbolag, CRO:er, och kontrakterade tillverkare, CMO:er. Företaget har ett forskningslabb i Umeå, där forskningen ursprungligen kommer ifrån, men fokuserar själva mest på kärnverksamheten som är farmakologi, klinisk utveckling och den regulatoriska biten.

- Clevexel kompletterar oss då de har en strategi att utveckla läkemedelsprojekt fram till ”proof of concept”. Genom avtalet kommer de att bistå oss med den prekliniska utvecklingen samt toxikologi- och säkerhetsstudier, säger Magnus Doverskog.

Clevexel är ett utvecklingsbolag vars verksamhet knoppats av från det israeliska läkemedelsbolaget Teva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064