23948sdkhjf

Elekta får ny vd

Tomas Puusepp kliver av posten i vår.
Medicinteknikbolaget Elekta får ny vd från och med den 1 maj nästa år. Tomas Puusepp har efter åtta år på posten beslutat att kliva ner.

Tomas Puusepp började på Elekta 1988 och blev vd och koncernchef på bolaget 2005. Efter 26 år på Elekta har han enligt bolaget nu valt att fokusera på andra uppgifter.

- Tomas Puusepp har efter eget beslut valt att bli arbetande styrelseledamot där han på heltid kommer att arbeta med bolagets framtida strategi, säger Gert van Santen, kommunikationsansvarig på Elekta.

Ny vd och koncernchef blir Niklas Savander som rekryterats från ett private equity-företag där han i dag arbetar som rådgivare. Niklas Savander kommer dessförinnan från företag som Nokia och Hewlett-Packard där han arbetat på ledande positioner.

- Anledningen till att vi rekryterat Niklas Savander är att han har bra erfarenhet av internationella affärer och att han genom sin tid på stora företag har fått bra koll på den globala marknaden. Det är i dag tuff konkurrens i it-branschen och där ser vi att Niklas Savander kan bidra med mycket erfarenheter i vår strävan efter att vara nummer ett på marknaden, säger Gert van Santen.

Niklas Savander börjar sin anställning på Elekta den 1 januari 2014. Han kommer då att förbereda sig för rollen som vd och koncernchef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078