23948sdkhjf

Hänt under veckan

Veckan i kort. Här är de hetaste artiklarna från veckan som gått.
Elekta får ny vd

Efter åtta år lämnar Tomas Puusepp rollen som vd och koncernchef på det svenska medtech-bolaget Elekta. Hans efterträdare, Niklas Savander, kommer från it-branschen och förväntas fortsätta driva bolaget mot att vara nummer ett på marknaden.

Läs mer.

Simeprevir får positivt utlåtande i USA

Efter att i våras ha beviljats “priority review”-status har godkännandeprocessen för Medivirs hepatit C-preparat simeprevir snabbats på. I veckan gav det amerikanska läkemedelsverkets rådgivande kommitté tummen upp och rekommenderade att läkemedelsmyndigheten godkänner preparatet. Utlåtandet från FDA beräknas komma senast den 28 november.

Läs mer.

Halvlek i regeringsuppdrag

Under Gothia Forums konferens om klinisk forskning som hölls i Göteborg i veckan avlade regeringens utredare Ingrid Petersson och Bengt Westerberg en lägesrapport. Med en deadline vid kommande årsskifte respektive halvårsskifte arbetar de för fullt med sina utredningar om förutsättningarna för kliniska prövningar och registerforskning.

Läs mer.

Umecrine Cognition i avtal med fransos

Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition har tecknat utvecklingsavtal gällande Umecrines läkemedelskandidat som utvecklas mot akut leversvikt. Enligt avtalet ska det franska utvecklingsbolaget Clevexel ta preparatet genom den tidiga utvecklingsfasen medan Umecrine tar över då det är dags för kliniska studier.

Läs mer.

Alligator köper Atlas Therapeutics

Efter en affär som värderar Atlas Therapeutics till 50,4 miljoner kronor kommer Atlas samtliga projekt att uppslutas i Alligator Bioscience. Atlas Therapeutics, som huserar terapeutiska antikroppar som alstras ur Proteinatlas-projektet, har startats av Mathias Uhlén som från och med nu kliver ombord i Alligator Bioscience styrelse.

Läs mer.

Beactica utökar avtal med Boehringer

- Stora företag som Boehringer Ingelheim vänder sig den globala marknaden när de söker tjänster som vår. Att de då väljer oss är förstås väldigt roligt, säger Beacticas vd Per Källblad om affären med Boehringer Ingelheim inom onkologi.

Läs mer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093