23948sdkhjf

Xvivo tar in expert

Känd kirurg blir ny medicinsk rådgivare på bolaget.
Xvivo Perfusion har rekryterat Joel Cooper till tjänsten som medicinsk rådgivare på bolaget. Joel Cooper är kirurg och forskare och ska enligt bolaget ha genomfört den första lyckade lungtransplantationen för 30 år sedan.

Joel Cooper arbetade fram till nyligen som divisionschef för thoraxkirurgi vid University of Pennsylvania Health System, UPHS, i USA. På Xvivo kommer han att fokusera på forskning och utveckling av nya produkter och lösningar för transplantation av lungor.

- Dr Coopers pionjärsarbete med att utveckla den kliniska lungtransplantationen till vad det är i dag var verkligen banbrytande. Dr Coopers arbete har alltid varit i framkant både vad gäller grundforskning som klinisk forskning och utveckling, och många avdagens ledare har fostrats under hans överseende, säger Magnus Nilsson, vd, Xvivo Perfusion, i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Då Dr Cooper har betydande kunskaper, erfarenhet och kontakter inom thoraxkirurgi, är vi entusiastiska över möjligheten att utveckla ett nära samarbete med honom och är övertygade om att det kommer hjälpa Xvivo att ytterligare utveckla företagets kärnteknologi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157