23948sdkhjf

Sobi rekryterar hemofiliproffs

Rustar bolaget med två framstående läkare tillika branschprofiler.
Det svenska läkemedelsbolaget Sobi har rekryterat två specialister till bolagets hemofiliverksamhet. Krassimir Mitchev och Stefan Lethagen kommer att leda bolagets läkemedelsutveckling inom hemofili, ett område som i dag utgör en viktig del av Sobis produktportfölj.

I portföljen finns läkemedelskandidater mot hemofili A och hemofili B och har för närvarande två kliniska fas III-studier i gång tillsammans med partnern Biogen Idec. Resultat från fas III-studierna väntas till någon gång under 2014.

Krassimir Mitchev är i grunden läkare specialiserad på intern- och lungmedicin. Han har 25 års erfarenhet från läkemedelsindustrin från bland annat Glaxosmithkline, GSK, och UCB Pharma. Han kommer närmast från posten som medicinsk chef för GSK:s center of excellence inom immunologi och hepatit.

- Vi är glada att kunna välkomna Krassimir till Sobi. Med sin starka medicinska och vetenskapliga bakgrund samt ledarerfarenhet från läkemedelsindustrin - där han arbetat gränsöverskridande med lansering av nya produkter och för att patienter skall få tillgång till nya läkemedel - är han idealisk för den medicinska ledarrollen inom hemofiliprogrammen på Sobi, säger Birgitte Volck, medicinsk chef på Sobi, i ett pressmeddelande.

Stefan Lethagen är liksom Krassimir Mitchev läkare i botten och har specialiserat sig på internmedicin och hematologi. Sedan 2006 är han också utnämnd till professor i hematologi och trombos vid Köpenhamns universitet. Han har varit med och grundat Nordiska Hemofilirådet och kommer närmast från Novo Nordisk där han var medicinsk chef över bolagets hemofiliverksamhet.

- Stefan har en gedigen erfarenhet som understryks av hans akademiska meriter och medförfattarskap av fler än 100 publikationer samt ett antal bokkapitel om blödarsjuka. Krassimirs och Stefans individuella och samlade kompetens kommer att förstärka vår hemofiliverksamhet och förberedelserna för en eventuell lansering av de rekombinanta långverkande faktorprodukterna som utvecklats tillsammans med Biogen Idec, kommenterar Birgitte Volck i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1