23948sdkhjf

Automatiserad och flexibel vätskehantering

Vantage-plattformen har många nya finesser för effektiv automatiserad vätskehantering på labbet.
Nu lanseras Vantage, en ny och modern plattform för pipettering av vätskor i labbet. Systemet från Hamilton Robotics är designat för en hög provgenomströmning och har ett antal nya innovativa funktioner till sin hjälp. Bland annat finns en avancerad motordesign som kombinerat med Hamiltons egen Nanopulse-teknologi för pipettering gör att ett och samma pipetteringshuvud klarar att hantera volymer från 100 nanoliter upp till 1 milliliter. Vantage är utvecklad för att vara flexibel. De flesta typer av prover kan ha hjälp av den automatiserade plattformen som placeras på labbänken och enkelt integreras i labbmiljön. Beroende på användarens behov kan Vantage uppgraderas med ett logistikkabinett för att rymma ytterligare spetsar och plattor, samt olika lösningar för att hantera avfall.

En teleskoparm kallad Trackgripper finns också som tillval och kan bland annat användas för att flytta prover mellan Vantage och tredjepartslösningar. Plattformen styrs via Instinct V-mjukvaran som innehåller flera olika nivåer av programmeringslösningar för att passa olika nivåer av avancerade användare.

Med hjälp av mjukvaran kan Vantage också övervakas på distans via en smartphone, vilket är praktiskt då roboten ju även gärna arbetar på helger och kvällar.Vantage-plattformen från Hamilton Robotics har många nya finesser för effektiv automatiserad vätskehantering på labbet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079