23948sdkhjf

Astrazeneca fortsätter tappa

Intäkterna under det tredje kvartalet minskade med fyra procent i fasta valutakurser.
Astrazeneca redovisar minskade intäkter i sin kvartalsrapport för tredje kvartalet i år till följd av patentutgångar och generisk konkurrens. Tappet uppgick till fyra procent i fasta valutakurser och resulterade i intäkter på 6 250 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 40 miljarder svenska kronor. Detta kan jämföras med intäkterna för tredje kvartalet i fjol som var 6 682 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 42,7 miljarder svenska kronor.

Under perioden har bolaget startat tre nya fas III-studier och tre ansökningar om marknadsgodkännande har lämnats in till regulatoriska myndigheter. Astrazeneca har under det tredje kvartalet också ingått nya samarbeten med partners som Merck inom äggstockscancer och Janssen om ett nytt prostatacancerläkemedel samt köpt det amerikanska bioteknikbolaget Spirogen och genom sitt dotterbolag Medimmune förvärvat Amplimmune.

I samband med att kvartalsrapporten släpptes presenterade Astrazeneca sin nya globala ekonomichef som efterträder Simon Lowth som lämnar bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062