23948sdkhjf

Han blir ny ekonomichef på Astrazeneca

Fransman rekryterar fransman. Astrazenecas nya ekonomichef presenterades i samband med att kvartalsrapporten släpptes i dag. Han efterträder Simon Lowth som nu lämnar bolaget.
Efter att Astrazenecas tidigare ekonomichef Simon Lowth i början av augusti beslutat att lämna bolaget har läkemedelsjätten sökt hans efterträdare. I samband med att bolagets kvartalsrapport släpptes i dag, torsdag, presenterades den nya ekonomichefen.

Ny global ekonomichef blir Marc Dunoyer som började på Astrazeneca i juni tidigare i år. Han kom då närmast från Glaxosmithkline och axlade rollen som chef över bolagets globala portfölj- och produktstrategi. Han tillträder sin nya tjänst den 1 november och får en årlig grundlön på 680 000 brittiska pund, motsvarande 6,9 miljoner svenska kronor. Utöver grundlönen har Marc Dunoyer rätt till en årlig bonus på 0-150 procent med ett årligt bonusmål på 90 procent av grundlönen. Målet för incitamentspremien är 200 procent av grundlönen per år.

Marc Dunoyer är fransk medborgare och utbildad revisor med lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Han har tidigare arbetat på det franska läkemedelsbolaget Roussel Uclaf på flera ledande poster och rekryterades till Glaxosmithkline, då Glaxo Wellcome, under år 2000.

Marc Dunoyer tar en plats i ledningsgruppen och kommer att rapportera till vd och koncernchef Pascal Soriot, också han fransk medborgare.

- Jag är mycket nöjd med utnämningen av Marc som CFO. Efter en grundlig och omfattande rekryteringsprocess stod det klart att Marc innehar den sällsynta blandningen av erfarenhet inom ekonomi, näringsliv och vetenskap som kommer att vara avgörande i denna roll under de kommande åren när vi fokuserar på att återgå till tillväxt och uppnå ledarskap inom forskning, säger Pascal Soriot i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096