23948sdkhjf

Ny topp på Läkemedelsverket

Myndigheten utser ny utvecklingsdirektör som också tar en plats i ledningsgruppen.
Läkemedelsverket har utsett Eva Andersson till ny utvecklingsdirektör på myndigheten. Hon tillträdde den 18 november och tar en plats i ledningsgruppen, enligt uppgift till tidningen Svensk Farmaci.

Eva Andersson är apotekare och har tidigare arbetat på branschföreningen Privattandläkarna, bland annat som generalsekreterare. Dessförinnan har Eva Andersson arbetat som biträdande driftchef samt utvecklingschef på Apoteket, som life science-chef på KPMG och vice vd på Lentus. Hon har också varit ledamot i regeringens välfärdsutvecklingsråd. Senast arbetade hon som regeringens utsedda utredare av läkemedelsförsörjning i kristider där slutbetänkandet lämnades in i augusti tidigare i år.

Läkemedelsverket har haft en relativt stor omsättning av personer i ledningsgruppen. För ett par månader sedan lämnade Brita Sjöström ledningsgruppen, för att gå till en ny tjänst på Läkemedelsverkets innovationsstöd. Förra året lämnade Lena Björk sin plats i ledningsgruppen och blev då den sjätte i raden sedan 2011 som lämnar ledningsgruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39