23948sdkhjf

Isconova-vd till Immunicum

Sven Andréasson tar plats i vaccinbolagets styrelse.
Det Göteborgsbaserade forskningsbolaget Immunicum har fått förstärkning i styrelsen. Sven Andréasson kliver ombord som styrelseledamot och ersätter Bengt Andersson som istället tar plats i bolagets vetenskapliga råd.

Sven Andréasson bär i dag titeln Director på Novavax, ett amerikanskt vaccinbolag som tidigare i år köpte upp svenska Isconova, som utvecklar adjuvans till vaccin. Sven Andréasson var fram till förvärvet vd på ISconova och har lång erfarenhet från den forskande läkemedelsindustrin. Bland annat har han varit vd på Active Biotech mellan 1999-2008, vd på Brysselbaserade Beta-Cell och haft flera ledande positioner inom Pharmaciakoncernens verksamheter i Sverige, Frankrike, Belgien och Tyskland.

Förutom Immunicum är Sven Andréasson involverad i styrelser som XImmune, Erytech, Cellastra, Novavax och Oil AB.

- Immunicum går nu in i ett skede med allt större fokus på affärsutveckling och kommersiella partnerskap. Sven Andréassons breda erfarenhet från den internationella läkemedelsindustrin, inklusive som vd för Active Biotech och Isconova, kommer vara av stort värde för bolaget när vi nu tar nästa steg i utvecklingen, säger Immunicums styrelseordförande Agneta Edberg, i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Vi vill samtidigt passa på att tacka Bengt Andersson för hans stora engagemang i styrelsen och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet via hans nya roll som medlem i vårt vetenskapliga råd.

Immunicum utvecklar dendritcellsbaserade vaccin som behandling och förebyggande behandling av olika cancerformer. Bolaget utvärderar för närvarande sitt vaccin mot levercancer och njurcancer, i kliniska studier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078