23948sdkhjf

Moberg Pharma köper receptfritt

Förvärvar tre läkemedel i USA från Bayer Healthcare.
Moberg Pharma har tecknat avtal om att förvärva tre receptfria produkter i USA från Bayer Healthcare. Produkternas årliga försäljning uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Förvärvspriset uppgick till runt 32 miljoner kronor och finansieras med tillgängliga finansiella medel.

Den förvärvade portföljen inkluderar produkterna Domeboro, mot klåda och irriterad hud och Vanquish, mot smärta och Fergon som är ett järntillskott.

Produkterna säljs genom Mobergs nuvarande försäljningskanaler, framför allt apotekskedjor och större varuhus som Walmart.

- Det är glädjande att få presentera detta förvärv. Efter förvärvet av Alterna för ett år sedan - då vi etablerade egen närvaro på den amerikanska marknaden - har vi siktat på kompletterande produktförvärv av denna typ. Dagens affär utnyttjar vår försäljningsplattform i USA på ett utmärkt sätt, bidrar direkt till omsättning och vinst samt till vår långsiktiga målsättning om att nå en ebitda-marginal på 25 procent, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063