23948sdkhjf

Första patienten får Foxy-5

Wnt Research doserar första patienten i försenad klinisk fas I-studie.
Forskningsbolaget Wnt Research har startat sin fas I-studie och doserat den första patienten med bröst-, kolorektal-, eller prostatacancer. Syftet med studien är att utvärdera effekt och säkerhet vid olika doser för att hitta en lämplig nivå för fortsatta fas II-studier.

Studien genomförs vid Herlev Universitetssjukhus i Köpenhamn, Danmark, och det exakta antalet patienter som ska ingå är i dagsläget okänt med hänvisning till studietypen. Dock uppskattar företaget att omkring 30 patienter ska inkluderas. Studiestarten har försenats bland annat på grund av problem med tekniken att identifiera lämpliga patienter.

Inom Foxy-5-projektet utvecklar bolaget en peptid för behandling av bland annat bröstcancer. Peptiden, hexapeptide Foxy-5, har i djurstudier visat sig minska risken för metastasering av bröstcancerceller till lungor i jämförelser med kontrolldjur.

- De prekliniska resultaten är mycket lovande för Foxy-5 och vi är mycket glada att kunna studera denna substans i kliniken. Vi är stolta över att samarbeta med professionella personer vid Herlev Universitetssjukhus i denna fas 1-studie vars primära syfte är att utvärdera säkerhet och hur patienter tolererar Foxy-5 samt att hitta en rekommenderad dos för en fas 2-studie. Det övergripande målet för Foxy-5 projektet är att specifikt hindra/fördröja tumörspridning hos cancerpatienter där det finns ett stort medicinskt behov, säger bolagets vd Nils Brünner, i ett pressmeddelande.

Wnt Research är ett forskningsföretag med säte i Malmö. Bolaget driver två forskningsprojekt inom cancer, Foxy-5 och Box-5 för behandling av hudcancerformen malignt melanom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078