23948sdkhjf

Atos Medical varslar 16 anställda

Ytterligare fem anställda tvingas gå ner i arbetstid.
Medicinteknikföretaget Atos Medical , har varslat 16 anställda om uppsägning. Dessutom har ytterligare fem anställda varslats om att de måste gå ner i arbetstid, från hel- till deltidsarbete. Det skriver branschtidningen Plastforum.

Ökande konkurrens i kombination med ett hårt finansiellt tryck i ett flertal länder och en allt starkare krona har lett till att det exportberoende bolaget nu tvingas till att minska sin kostnadskostym.

- Vi behöver stärka oss framåt, och se över kostnadsstrukturen och kraftsamla. 95 procent av vår försäljning går internationellt, och framförallt är det den starka kronan som ställer till det, säger företagets vd Tommy Hedberg till Skånska Dagbladet.

Varslet berör både tjänstemän och kollektivanslutna. Vidare berör det i stort sett alla avdelningar utom produktutvecklingen. Samtidigt som Atos minskar kostymen, och minska antalet anställda, söker man efter folk på produktutvecklingen.

Bolaget är ett av världens ledande inom området röst- och lungrehabilitering av patienter som har fått sitt struphuvud bortopererat på grund av cancer. Bolaget ägs av riskkapitalbolaget EQT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125