23948sdkhjf

Orexo lånar 200 miljoner

Ska vidareutveckla Zubsolv och satsa på kommersialisering.
Orexo har slutit ett avtal med Danske Bank gällande en kreditfacilitet på 200 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orexo kommer att ha tillgång till 100 miljoner kronor omedelbart och resterande 100 miljoner efter att avtalade milstolpar avseende Zubsolvs försäljning har uppnåtts.

Lånet har en tvåårig löptid och en option om förlängning. Lånetersätter den befintliga checkräkningskrediten på 50 miljoner kronor.

Henrik Juuel, finanschef för Orexo kommenterar:

- Jag är mycket glad att vi nu har säkrat nödvändig likviditet för att stödja vår kommersialisering och vidareutveckling av Zubsolv. Detta åtagandeframhäver styrkan i Orexos fokuserade affärsmodell, tron på Zubsolvs framgång och visar på ett bra samarbete. Jag ser väldigt mycket fram emot det fortsatta samarbetetmed Danske Bank.

Zubsolv är en sublingual tablett som ska tas en gång dagligen. Tabletterna innehåller buprenorfin och naloxon. Buprenorfin är en narkotikaklassad opiat som används vid behandlingen av opiatberoende bland annat. Zubsolv verkar genom att lindra abstinenssymtomen och minska effekten vid intag av andra opiater.

?I USA beräknas ungefär fem miljoner människor vara beroende av opiater som morfin, opium och heroin. Det har en stor effekt på samhällsekonomin. I dag väljer endast en femtedel av de drabbade att ta del av en behandling mot sitt beroende. Förhoppningen är att ännu ett läkemedel på marknaden kommer att leda till fler behandlade patienter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063