23948sdkhjf

Prostalund stärker säljorganisationen

Rekryterar en ny chef till säljorganisationen.
Det Lundabaserade medicinteknikföretaget Prostalund förstärker sin säljorganisation med en produktområdeschef och klinisk instruktör för den skandinaviska marknaden. Tjänsten tillsätts med Mona Kempel, som har 20 års erfarenhet av den danska läkemedelsindustrin och sjukvården.

Mona Kempel har jobbat länge med försäljning av produkter inom urologi inom Skandidavien oh har bland annat arbetat på Bard Norden, Tamro Medlab, Kebo Care och Althin Medical. Hon kommer närmast från en tjänst som produktområdeschef på norska Photocure.

- Genom rekryteringen av Mona Kempel förstärker Prostalund säljorganisationen i Skandinavien. Bolaget är inne i en expansiv fas och rekryteringen av Mona Kempel ger oss möjlighet att öka våra försäljningsaktiviteter, säger Magnus Bolmsjö, vd Prostalund, i ett pressmeddelande.

Prostalund utvecklar Coretherm , en produkt för värmebehandling vid godartad prostataförstoring som i dag finns på sjukhus och läkarmottagningar i ett flertal länder. På senare tid har bolaget observerat att produkten även kan ha skyddande effekt mot prostatacancer. För att utvärdera observationen kommer bolaget att genomföra en pilotstudie där 1 500 patienter som fått Coretherm-behandling för benign prostatahyperplasi, BPH. Planen är att genomföra studien under 2014.

Bolaget listades för aktiehandel i oktober 2013 och är noterat på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063