23948sdkhjf

Astra-apotekare tar examen

De fjorton före detta Astrazeneca-anställda som med EU-pengar utbildats till kliniska apotekare är nu klara med sin utbildning.
Efter att Astrazeneca stängde sin forskningsanläggning i Lund fick fjorton forskare anställda på företaget chansen att komplettera sin kompetens med en apoteksutbildning med inriktning på klinisk farmaci. Utbildningen finansierades med 8,3 miljoner kronor från EU:s globaliseringsfond och startade med syftet att tillgodose Region Skånes behov av kompetensen.

- Klinisk farmaci är ganska ny företeelse för Sverige. I Skåne är det stor brist på denna specialistkompetens, därför känns det extra glädjande att kunna utexaminera de första kliniska apotekarna i Skåne. De fjorton nygamla studenterna, alla med tidigare examen inom naturvetenskapliga ämnen, får en examen som apotekare med inriktning klinisk farmaci, säger Tommy Eriksson, adjungerad professor vid avdel­ningen för klinisk kemi och farmakologi och programansvarig för utbildningen, i ett pressmeddelande.

Utbildningen startade i början av 2012 och i fredags tog forskarna examen. Enligt pressmeddelandet från Lunds universitet har flera av dem fått nya jobb.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125