23948sdkhjf

Landsting finansierar Swetox

Toxlabbet får ytterligare kapital när Stockholms läns landsting kliver in som finansiär.
Swetox, toxikologilaboratoriet som håller på att upprättas i Astrazenecas gamla lokaler i Södertälje, får ytterligare finansiering. Bara en dryg månad efter att forskningsrådet Formas klev in med 30 miljoner kronor fördelat på tre år ställer sig också Stockholms läns landsting i ledet av finansiärer. Stockholms läns landsting kommer under en treårsperiod att bidra med 30 miljoner kronor.

- Vi är mycket glada över att även Stockholms läns landsting vill medverka till finansieringen. Det innebär att vi kommer att kunna ta tillvara de unika förutsättning som Sverige har för målinriktad toxikologisk forskning inom läkemedelsutveckling och miljötoxikologi, säger professor Harriet Wallberg-Henriksson som från Karolinska institutet samordnar Swetox.

Swetox har nu totalt fått 145 miljoner kronor som fördelas under olika perioder och pengarna kommer ifrån Karolinska institutet, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Formas och Stockholms läns landsting. Institutet är under uppbyggnad och efter årsskiftet kommer man att börja rekrytera forskare och övrig personal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063