23948sdkhjf

Han ska leda Max IV

Styrelsen för Max IV-laboratoriet i Lund får en ny ordförande.
Hans Hertz blir ny ordförande för Max IV-laboratoriets styrelse och efterträder Lars Börjesson på posten. Hans Hertz är professor för biomedicinsk fysik på KTH i Stockholm och forskar i röntgenfysik, och ska leda Max IV-laboratoriets styrelse fram till i oktober 2016.

I styrelsearbetet ingår att utveckla och inviga den nya synkrotronljusfaciliteten där forskare från hela världen ska kunna studera partiklar med stor noggrannhet.

- Det finns naturligtvis en oändlig massa tekniska utmaningar men där känner jag mig trygg eftersom Max IV-laboratoriet har ett kompetent team på plats sedan länge. Utöver detta finns flera stora utmaningar och en av de viktigare är uppbyggnaden av strålrör och användarservice, säger Hans Hertz i ett pressmeddelande.

Nyligen har Max IV-laboratoriet beviljats miljardbidrag från Vetenskapsrådet för drift och uppbyggandet av strålrör som ska kunna konkurrera internationellt.

- Förutom att ha den vassaste ljuskällan måste vi ha de bästa strålrören och den bästa användarservicen, ända ut i receptionen där forskaren checkar in. Allt måste vara av högsta kvalitet, säger Hans Hertz.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062